A történetem…

A lemoshatatlan sminkkel először egy tengerparti nyaraláson találkoztam élőben. Nem mertem megkérdezni, hogy miért nem ázik le a sminkje a társaság egyik hölgyének…

Tiszta ciki, hogy nem ismerem ezeket a vízálló sminkeket, de aztán kiderült, hogy a smink valóban lemoshatatlan és több évig szépít. Szerencsémre a kozmetikus is ott nyaralt, aki készítette. Ismeretségünkből jó kapcsolat lett és tőle tanultam meg a sminktetoválás alapjait. 

Én akkor még nem voltam kozmetikus… 

Lakberendezőként dolgoztam, grafikusi végzettséggel, ezért egyáltalán nem állt távolt tőlem a sminktetoválás, ahol fontos a precízség, a térben látás, a színek és a jó ízlés. 

2000-ig több szalonban is dolgoztam egyszerre, szerte az országba jártam és ágyat béreltem. A kozmetikusok összegyűjtöttek a vendégeket 1-1 napra és reggeltől estig sminktetoválásokat készítettem. 

Gyorsan megismertek, mert akkor nagyon másképp készítettem a tartós sminkeket, mint ami megszokott volt. Nem vállaltam:

  • fekete, vékony szemöldököt
  • csokis szájkontúrt 
  • és alul-felül összekötött szemkontúrokat…

Helyette szálazott szemöldöktetoválást és teljes ajaksatírozást csináltam. 

Igen jól olvasod, 1997-ben, mert én akkor már ezt tanultam, és ennek köszönhetem, hogy a mai napig ezt csinálhatom. 

Persze, hogy nem úgy kell elképzelni a szálazott szemöldököt, mint manapság – inkább kerítéslécekre hasonlított, de más volt, mint a fekete, csúnya, amit akkor követtek el a kozmetikusok. 

Többek unszolására elment kozmetikus iskolába és egy időre, az energiáim egy részét a kozmetikára fordítottam, nagyon megtetszett ez a szakma. Sminkversenyekre is jártam. 

De előbb-utóbb be kellett látnom, hogy egy igaz szakmai szerelem van az életemben az pedig a sminktetoválás, ezért az utóbbi 10 évben ismét teljes erőbedobással erre irányul a figyelmem és fokozatosan, de jó néhány éve csak sminktetoválással foglalkozom. 

2015 óta egy amerikai sminktetováló pigment hazai forgalmazója vagyok, ami együtt jár a sminktetoválók oktatásával, szakmai rendezvényekkel. 

2018 év végén az a megtiszteltetés ért, hogy 4 db-ból álló saját pigment kollekciót alkothattam a kedvenc szín keverékeimből, amelyet az egész világon árusítanak. Őszintén? Ezt, bevallom a mai napig fel sem fogom… 

A mai napig folyamatosan tanulok, képzem magam, eljárok mesterképzésekre, konferenciákra, mert ez  a szakma megállás nélkül fejlődik. 

Még ma is mindig izgatottam várom vissza a vendégeket korrekcióra: 

Mosolyog? Elégedett? Tetszik neki? 

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.