Sminktetoválás

A profi sminktetoválás 3 titka

a-profi-sminktetovalas-3-titka

Ha sminktetováláson gondolkodsz vagy akár már túl is estél rajta, biztos megfordult a fejedben a kérdés… Mi alapján válasszak? Honnan tudom, hogy a legjobb helyen, a legjobb kezekben leszek?

Állítólag ma már minden negyedik kozmetikában elérhető a sminktetoválás is… Elsőre jól hangzik, de szerintem ez nem feltétlenül jó hír. Még nehezebb szelektálni és igazán jó szakemberhez fordulni. Tudom, mert ma is rengetegen keresnek meg elrontott sminktetoválással. Ha szakmailag közelítem meg  a kérdést, én 3 alapvető „titokra” tudom visszavezetni a profi sminktetoválás lényegét. Te, mint „külsős” még biztos további szempontokat tudnál hozzáadni, de én a következőkről állítom: nincs kompromisszum!

1 ) szakértelem

Nagyon fontos, hogy ne egy 2 napos gyorstalpaló után akarjon valaki sminktetoválni. Az alapképzésen felül sok-sok továbbképzésre és gyakorlati tréningre van szükség ahhoz, hogy kellő tudással és biztonsággal tetováljon a szakember. Mindenki volt kezdő, és vannak nagyon-nagyon ügyes kezdők, de akkor még nem feltétlenül igazi modelleken gyakorolnak. Ha megvan az elméleti tudás, legalább olyan fontos a gyakorlat is. Nem mindegy, hogy havonta 1x vagy naponta készítünk sminktetoválást. De természetesen igaz az is, hogy lehet valaki kiváló szakember, ha nincsenek profi eszközei, nem a várt eredményt kapjuk.

2) sminktetováló gép

Nem is gondolnád, milyen óriási különbség van a pár tízezres gépek és a milliós csodák között. Sőt! Adott esetben egyetlen gép nem is elegendő, mert mindegyik más-más képességű, és a különböző területeken is másmilyen módszerrel érdemes dolgozni. Én is több félén dolgozom… attól függően, hogy melyik mire tökéletes. Mindemellett az első pontra visszatérve azt mondom, hiába a fantasztikus, profi gép, megfelelő szakértelem nélkül mit sem ér. Hiszen az eszközök minden szakmában mindenkinek rendelkezésére állnak, de hogy mit tudnak kihozni belőlük, az már egyéni tudás és stílus kérdése.

Erről eszembe jutott egy vicc, ami „némi” iróniával pont ezt bizonyítja:

A híres fotóst vendégségbe hívják. A vacsora után a háziasszony beszélgetésbe elegyedik vele: – Gratulálok a képeihez, nagyon szépek! Biztosan jó fényképezőgépe van. Erre a fotós: – Gratulálok a vacsorához, nagyon finom volt! Biztosan nagyon jó fazekai vannak!

3) sminktetováló pigmentek

Adott egy szakember és egy profi gép. De a pigment, ami majd bejut a bőrödbe (és szeretnénk ha maradna is), fontos, hogy kiváló minőségű legyen. Én is hallok rémhíreket, miszerint szegény Vendég bőre nem elég jó, és egyáltalán nem veszi be vagy idővel kilöki a festéket. Ilyen nincs!! Vagy csak nagyon spéci esetben, de arra van hiteles, biztos magyarázat – szerencsére én még nem jártam így. Az ellenőrzött, minőségi pigmentek nem tűnnek csak úgy el. Idővel halványodik a szín intenzitása, de az nem pár hét, hanem hónapok vagy évek kérdése – kinél hamarabb, kinél később. És ez teljesen természetes, hiszen a hámrétegben dolgozunk, így a bőr megújulásának velejárója a festék kopása. Kétévente érdemes frissíteni a sminktetoválást, ezáltal meghosszabbítható a tartóssága.

0 Comments
Share

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.