Sminktetoválás

A sminktetováló festékek idővel elhalványulnak. Miért jó ez Neked?

a-sminktetovalo-festekek-idovel-elhalvanyulnak-miert-jo-ez-neked

Rendszeresen kapom a kérdést, hogy meddig maradnak a festékek a bőrben sminktetoválás után, meddig lesz a szemöldök, szemhéj vagy ajak intenzív, élénk…Sokan megdöbbennek, amikor 1-3 évet ígérek, mert azt gondolják, hogy a testtetoválásokhoz hasonlóan a sminktetováló pigmentek is örökéletűek. Szerencsére nem. Miért szerencsére?

Nem az lenne a cél, hogy 20 évig ne kelljen vele foglalkozni? Hát, nem…Ugyanis a sminktetoválás az arcon készül, és ott sajnos jobban látszik a vonások alakulása (nem szívesen használom a ránc szót Nők körében:)))…Viccet félretéve, a vonalaink megereszkednek, és ha az eredeti sminktetoválás változatlanul maradna, akkor elég furán néznénk ki.

Jelenleg a saját bőrömön tapasztalom, milyen az, amikor hosszú évekig nem kopik a festék. A szemhéjam több, mint 10 éve készült, akkor még nem igazán gondoltak arra, hogy a festékeket rövidebb életűre kellene kódolni. Már több lézeres kezelésen is túlvagyok (ami nem egy kellemes procedúra), de legalább hamarosan eltűnik a régi vonal, és szépen újra lehet majd tetoválni a szemhéjkontúromat új vonalon.
Mi ebből a tanulság?

Ahogy fodrászhoz is 1-2 havonta járunk festetni, vagy körmöshöz feltöltésre, így a sminktetoválást is érdemes gyakrabban ápolni, frissíteni, és örülni annak, hogy van rá lehetőség, hogy az új fajta festékeknek köszönhetően a tartós smink mindig a lehető legjobban illeszkedjen arcunk éppen aktuális vonásaihoz. Arról nem is beszélve, hogy idővel a stílusunk is változhat, és ezért jó, ha tudunk variálni. Tehát korszerű pigmentekkel már könnyedén kezelhetők a változások, és nem kell egy évtizedet várni arra, hogy alakítani tudjunk 1-1 területen.

0 Comments
Share

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.