Sminktetoválás

(Át)változások

atvaltozasok

2014. január végén járunk… Te hogy állsz az újévi fogadalmakkal? Gondoltál rájuk bármilyen módon is? Vagy már a tettek mezejére léptél? Ezeket a kérdéseket mostanában gyakran megvitatom a Vendégeimmel is, és nagy élvezettel tölt el, amikor izgalmas történeteket osztunk meg egymással.

Sok Hölgy újévi fogadalma közé tartozik a tartós szépülés.  Az ünnepek alatt valóban sokan gondoltak arra, hogy januárban meglepik magukat vagy a párjukat egy szépítő sminktetoválással. Közülük több Hölggyel is volt már szerencsém megismerkedni.

Érdekes dolog ez az (át)változás. Van, hogy évekig hordozunk magunkban egy-egy ötletet, álmot, célt, de nem indulunk el azon az úton. Csak tologatjuk magunk előtt, de „valami” mindig közbejön. Ugye? Aztán van olyan, hogy egyik nap felkelünk, tükörbe nézünk, és azt mondjuk: Na, mától minden más lesz! Így van ez a sminktetoválással is.

Ritkán hallom azt Vendégtől, hogy: „Hát, az úgy volt, hogy tegnap este megláttam a sminktetoválós képeidet, és most itt vagyok.” Nem. Legtöbbször azt hallom, hogy hetekig, hónapokig érik a gondolat, amíg végül egyik reggel –  a sokadig elrontott tusvonal, egymástól eltérő szemöldök, elmaszatolódott rúzs után –  hirtelen jön a felismerés: „Sminktetoválást akarok! Most!” És aztán nem győzi az ember lánya kivárni, hogy elérkezzen az időpontja…

Hát, én úgy gondolom, hogy ezt a „Most akarom” pontot kellene az élet többi területén is meghallani, megérezni, és lépni. Ha kevés az önbizalmad, ha nem vagy elégedett, nem látod magad elég szépnek kívül-belül… Akkor – azt mondják az okosok – a belső szépséget kell erősíteni hittel, elfogadással, és akkor kívül is szebbek leszünk. És mi van, ha megfordítjuk? Felszívjuk magunkat, igenis elmegyünk edzőterembe, fodrászhoz, szépen sminkelünk, feldobjuk a ruhatárunkat…Megteszünk mindent magunkért, amire csak van lehetőségünk… Akkor talán azt a belsőnk nem hálálja meg? Dehogynem!

Meggyőződesem, hogy fordítva is működik az átváltozás – kívülről befelé. Csak el kell indulni, szépen, kis lépésekben, és fokozatosan egyre közelebb kerülhetünk ahhoz a célhoz, amit kitűztünk, és ahhoz a Nőhöz, akit a tükörben szeretnénk látni! Van, aki nagyon jól összefoglalta a gondolatot:

„Úgy gondolom, borzalmas dolog az életben megvárni, amíg kész leszel valamire. Az az érzésem, hogy valójában soha senki sincs kész arra, hogy bármit megtegyen. Szinte nincs is olyan, hogy kész vagy valamire. Csak a most van. És talán te is most teszed, amit tenned kell. Általánosságban a most az éppen annyira jó időpont, mint bármelyik későbbi.” (Hugh Laurie)

Bátran, csak nyerni tudsz!

 

0 Comments
Share

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.