Sminktetoválás

Ismerkedj meg újra önmagaddal!

ismerkedj-meg-ujra-onmagaddal

Mindannyiunknak vannak bevált sminkelési szokásaink. Amikor ez szóba kerül, kiderül az is, hogy vajon milyennek látjuk magunkat, és mennyire találjuk el azt a formát és színt, ami számunkra a legelőnyösebb. Értem ez alatt azt, hogy néhányan konkrét elképzeléssel jönnek el hozzám sminktetoválásra, míg mások rugalmasabbak, és rám bízzák a szemöldökük, szemkontúrjuk vagy ajkuk formázását. A tervezés, előrajzolás, ami megelőzi a sminktetoválást, mindig közös munka. Hozzáadunk, elveszünk, miliméterről miliméterre haladunk az elképzelés felé.

Igen, előfordul az is, hogy elsőre nem tudunk megegyezni, mert  – belátom – nagyon nehéz lemondani a megszokott formáról, és elfogadni valami merőben másmilyet. De tudom, hogy azért fordultál hozzám, mert szebb szeretnél lenni, tudni akarod, hogy mi állna a legjobban. A fő kérdés ilyenkor az, hogy mi a fontosabb: Megtartani a régi szokásokat minden áron vagy egy új, elsőre szokatlan, de előnyösebb arcot elfogadni?

Sokszor évek állnak a háttérben, ezért ragaszkodunk hevesebben a megszokásokhoz. Ismerős mondatok: „De én ívesebbre szoktam rajzolni a szemöldököm”, „Lehetne cicásabb a tusvonal?” Ha látom a szépülni vágyó Vendégemen, hogy a változtatás nehezen megy, mindig kiemelem, hogy: „Adj magadnak időt! Ismerd meg újra önmagad és az új külsőd”.

Teljesen természetes, hogy amikor először meglátod a tükörben az „új” szemöldököd, ajkad vagy szemkontúrod, még furcsa…De biztos lehetsz benne, hogy rövid időn belül megszokod és megszereted az újat, mert mások megerősítenek abban, hogy pozitív a változás – ezt már sokan mesélték nekem sminktetoválás után. Sőt, ha egy ismeretlen személy véleményét kérnéd, aki nem ismeri a korábbi éned, gyönyörűnek látna az új sminktetoválásoddal, amennyiben az összhangban van az arcoddal, a bőrtónusoddal, a hajad színével. És természetesen, ha hozzám fordulsz, én Veled együtt erre fogok törekedni. 🙂

 

0 Comments
Share

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.