Sminktetoválás

Kérek fél év gondolkodási időt

kerek-fel-ev-gondolkodasi-idot

Meglep, ha azt mondom, hogy átlagosan fél év telik el, amíg az első gondolattól a Hölgyek a tettek mezejére lépnek?

Sőt, van aki évek óta fontolgatja a sminktetoválást! Igaz, utólag mindenki arra a felismerésre jut, hogy kár volt ennyi ideig halogatni…

Én azt mondom, teljesen rendben van, hogy egy ilyen döntést nem egy éjszaka leforgása alatt hozol meg. Az arcodról van szó, és fontos, hogy biztos legyél a választásodban. Legyen szó akár a megfelelő sminktetováló szakember megválasztásáról, vagy konkrétan a formai és színbeli elképzeléseidről az adott területen (száj, szemöldök vagy szemhéj).

Mondani sok mindent lehet, de referencia nélkül nem érdemes. Ezért aztán minden Hölgynek azt tanácsolom, hogy mielőtt letenné a voksát egy sminktetováló mellett, végezzen alapos „kutatást”, és győződjön meg róla, hogy jó kezekben lesz. Alapvető, hogy nézze át az előtte-utána képeket és tegye fel magában a kérdést: Ilyen sminktetoválást szeretnék én is? Tudok azonosulni a stílussal? Ez az, amire vágyom? A döntés előtt a legtöbb időt ez a folyamat teszi ki: a mérlegelés.

Persze jó, ha van a közelben egy barátnő vagy ismerős, aki szakembert tud ajánlani, de ha nincs ilyen, akkor az internet a megoldás. Nem könnyű választani, belátom, mert manapság már rengetegen készítenek sminktetoválást, de csak néhány olyan szakember van, akikre én magam is felnézek, és elismerem a munkájukat.

És még egy nagy tanulság… Soha ne az ár legyen mérvadó! A sminktetoválás maradandó „befektetés”. Tévhit, hogy legtöbben azonnal ki tudják fizetni. Úgy hiszem (és a tapasztalat is azt mutatja), a féléves gondolkodási időbe az is beletartozik, hogy a Hölgyek anyagilag felkészülnek, tudatosan félretesznek, azért, hogy meg tudják fizetni a minőségi munkát, amivel évek múltán is elégedettek lesznek.

Ugyanakkor az idő múlásával fokozódik az a kis pozitív stressz is, ami teljesen természetes. Ez általában abból fakad, hogy a sminktetoválás alapvetően egy ismeretlen érzés, új beavatkozás, nem tudni mire lehet számítani. De a legtöbb, amit ilyenkor tehetsz, hogy nem kapkodsz. Ha már tudod, hogy szeretnél sminktetoválást, szánj kellő időt és energiát arra, hogy felkutasd a válaszokat a kérdéseidre, kétségeidre, és megnyugodj.

A weboldalunk kialakításában például én személy szerint azokat a dilemmákat, gyakori kérdéseket vettem figyelembe, amelyek a sminktetoválásra készülő Hölgyeket leginkább foglalkoztatják. Ezért aztán elmondhatom, hogy az esetek 90%-ban a Vendégeim már nem bombáznak kérdésekkel, csak időpontért jelentkeznek be, mert tudják, amit tudniuk kell, és azt, hogy mibe vágnak bele.

Nem vagyunk egyformák, de az biztos, hogy mindenki átgondolja a sminktetoválást. A megfontolt döntést pedig még senki nem bánta meg.

És Te hogy vagy ezzel? Őszintén! Te mióta tervezed a sminktetoválást? Vagy ha már van, meddig tartott „meggyőzni” magad?

0 Comments
Share

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.