Sminktetoválás

Mennyire fáj a sminktetoválás?

mennyire-faj-a-sminktetovalas

El nem kopó téma a sminktetoválással kapcsolatban…

…és, amit nagyon sokan kérdeztek és még legendák is keringenek róla, hogy mennyire fájdalmas a sminktetoválás.

Bevallom, az „őskorban” tényleg így is volt, azonban ez ma már sokat változott köszönhetően a nagyon jó érzéstelenítőknek. Igazából elmondhatom, hogy 3-4 éve inkább csak kellemetlen a sminktetoválás mint fájdalmas, hiszen nagyon hatásos érzéstelenítők kerültek a kezembe így a fájdalmat nagyon minimálisra tudom csökkenteni. Ma már, 10 vendégemből 9 azt mondja, hogy nagyon kár volt félnie a sminktetoválástól és a fájdalomtól és ha ezt tudja előre, hogy gyakorlatilag csak ennyi, akkor sokkal hamarabb eljött volna már tetováltatni. Manapság már nem csak az érzéstelenítők fejlődtek, hanem a gépek is egyre precízebbek, kifinomultabbak, ezzel is csökkentve a fájdalmat.

Nézzük is részletesen, pl. a szemöldök területén az esetek 97%-ban nem beszélhetünk fájdalomról, hiszen sokan akik már voltak nálam tetováláson azt mondják, hogy maga a szemöldök szedés sokkal jobban fáj és rosszabb mint a tetoválás. Persze itt is a kezelés folyamán többször érzéstelenítjük a területet és gyakorlatilag a vége felé már semmit nem lehet érezni, úgyhogy ebbe nyugodtan belevághat bárki.

A szemhéjtetoválást bármilyen hihetetlen, de nagyon jól el lehet érzésteleníteni, egy olyan 10-12 perc alatt annyira, hogy a vendégeim sokszor megkérdezik, amikor elkezdem a tetoválást, hogy ezt már tűvel csinálom? Tényleg az első pillanattól nagyon jól el lehet érzésteleníteni, a szemhéjtetoválásnál inkább ami fájdalmas, az, a törölgetés, tehát nem is maga a tetoválás, hanem ahogy törölgetem. Egyébként ezt a legegyszerűbben úgy tudod elképzelni, hogyha az ember sír akkor folyamatosan dörzsölgeti a szemét, ami először felázik majd ég egy kicsit, na ez is valami hasonló érzés, tulajdonképpen valami ilyesmire kell számítani sminktetoválás során.  A szemhéjnál nem is annyira a tetoválás, a pici apró tűszúrások fájnak, hanem inkább ez a törölgetés.

Az ajaktetoválás talán első körben egy kicsit rosszabb, érzéstelenítem, de itt mégis van egy kis kellemetlen fájdalom az első körben. csak ezt kell kibírni, és gyakorlatilag utána olyan, mint hogyha fogorvosi érzéstelenítést kaptál volna.

Tavaly vagy tavaly előtt volt két fogorvos vendégem, barátnők voltak és együtt jöttek el, és mondtam nekik hogy milyen szuper jó, mert meg tudjátok egymást szurizni. Azt mondták, hogy nem köszi, szerintük nekik jó lesz az a krém amit én használok, és ők is mondták, hogy ez olyan mintha szurit kaptak volna, de egyébként meg teljesen jól hatott ez a krémes érzéstelenítő. Ha mégis félsz ettől akkor nagyon szívesen szervezek neked fogorvosi érzéstelenítést, ha ez az egyetlen dolog ami visszatart az ajaktetoválástól.

0 Comments
Share

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.