Sminktetoválás

Milyen napot válasszak sminktetoválásra?

milyen-napot-valasszak-sminktetovalasra

A sminktetoválás tipikusan olyan esemény egy Nő életében, amire mindenki izgatottan vár, ugyanakkor egy kis pozitív stressz is övezi. Pedig tapasztalatból mondom, igazán nincs mitől tartani.  Ha csak attól nem, hogy utána semmi másra nem jut idő, mert sminktetoválás után örömében mindenki folyton a tükör előtt forgolódik.

Mivel a sok kérdés mellett például az is felmerül, hogy mi alapján lenne ideális kitűzni a sminktetoválás napját, gondoltam összegzem, amit érdemes figyelembe venni. Tervezzünk hát! Kevesebb stressz, nyugodtabb szépülés!

Ajaktetoválásnál

Ha fájdalommentes ajaktetoválásra vágysz, akkor meg tudjuk szervezni, hogy fogorvosi érzéstelenítőt kapj. Erre a keddi és a szerdai napokon van lehetőség a délutáni órákban. Hagyományos, vagyis saját helyi érzéstelenítő krémmel is készülhet a tetoválás. Kellemetlenebb, ám a duzzanat ebben az esetben rövidebb ideig tart és enyhébb (1-2 nap), mint fogorvosi szuri után (2-3 nap). A három sminktetoválás közül a száj gyógyul a leghamarabb, tehát pl. a természetes varasodás 3-4 nap alatt lezajlik. Ha a hét eleje, közepe felé jössz sminktetoválásra, akkor a hétvégén már tervezhetsz programot. A duzzanat inkább másnap intenzív, tehát akár érdemes egy nap szabadságot kivenni, ha olyan helyen dolgozol, ahol sokan látnak és ez zavarna téged. Nem a fájdalom miatt kellemetlen, hanem a látvány miatt. A színe még erős, pirosas az első 1-2 napon.

Szemhéjtetoválásnál/szemhéjsatírozásnál

Meglepő módon a szemhéjtetoválásra vonatkozó fájdalomérzetben csalódnak a legtöbben, de pozitívan! A szemhéj vékony bőre miatt a fájdalomcsillapító krém könnyedén felszívódik és nagyon hatásosan zsibbaszt. Tartalmaz duzzanatcsökkentőt is, ezért közvetlenül tetoválás után sem kell attól tartani, hogy nem lehet emberek közé menni.  A szemhéjsatírozás esetében a friss tetoválásra jellemző, hogy még pár órával a beavatkozás után is van savókiáramlás, óvatosan lehet törölgetni fültisztítóval vagy vattakoronggal. Mivel a tetovált felület nagyobb, ezért a duzzanat is intenzívebb lehet. Közvetlenül sminktetoválás után kevésbé jellemző (akár szemhéjkontúrról, akár szemhéjsatírról van szó), sőt van, akinek szinte nem is látszik a szemén, hogy tetoválva van. Pirosodás nem kizárt, de ez is elmúlik, ahogy megnyugszik a bőr. Tetoválás után pár órával és másnap reggelre viszont a szemhéj duzzadtabb lehet. Ha a munka miatt kényelmesebb, akkor időzítsd péntekre a tetoválást, így hétfőn már nem lesz látványos nyoma a beavatkozásnak. Ha vékony varréteg képződik, maximum 7-10 nap alatt magától le fog válni.

Szemöldöktetoválásnál

Látványosság szempontjából a szemöldök a legkevésbé kritikus terület. Közvetlenül tetoválás után pirosodás jellemző, amely 1-2 órán belül elmúlik. Ezután a szín pár napig sötétebb, és vékony rétegben varasodás jelentkezhet, ami olyan, mintha lehorzsoltad volna a bőröd. 7-10 nap alatt a varréteg már szépen leválik magától. Megfelelő krémezés és utóápolás mellett azonban van, akinél még varasodás sincs. Nyugodtan lehet munkába menni vagy programot tervezni utána.

   

Egyéb tudnivalók:

* A menstruáció nem kizáró ok  sminktetoválás esetében! Tévhit, hogy olyankor nem veszi be a bőr a festéket. Egyetlen módon zavarhatja a menstruáció a tetoválást, ez pedig az általa felmerülő ingerültség, alacsonyabb fájdalomküszöb. Minden Nő tudja magáról, hogy előtte vagy utána érzékenyebb, de van akit egyáltalán nem befolyásol a menstruációja.

* Nyaralás előtt és után 2-3 nappal semmiképp ne tetováltass, főleg akkor ha tengerpartra utazol. Az erős napsugárzás és a víz nem tesz jót a friss tetoválásnak. Vakáció előtt legalább 2-3 héttel érdemes megcsináltatni a sminktetoválást. Nyaralás után pedig nem árt 1 hetet várni, amíg megnyugszik a bőr.

* Várandósság ideje alatt nem vállalom a sminktetoválást (a stresszhelyzet miatt), de a szoptatás már nem kizáró ok.

Most, hogy mindent tudsz, nincs más hátra, elő a naptáraddal és tűzd ki a legideálisabb napot sminktetoválásra! 🙂

   
2 Comments
Share

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Comments

  1. Kisss Dóra
    2015-február-05 at 5:35 du.

    Semmi különleges napot nem választottam jött egy lehetőség hogy segítsek az egyik barátomnak hogy tudjon gyakorolni rajtam szemöldöktetoválást és azonnal belementem.Kicsit bepirosodott megduzzadt most meg már a var válik le ezért kicsit viszket a tetoválásom.Egyáltalán nem bántam meg a szemöldöktetoválásom. 🙂

    • Berényi Zsuzsa sminktetováló
      2015-március-13 at 8:14 de.

      Kedves Dóra! Köszönjük közreműködésed, reméljük, hogy boldog vagy az új szemöldököddel 🙂

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.