Sminktetoválás

Mintha az első lenne…

mintha-az-elso-lenne

Könnyen gondolhatja bárki, hogy 17 év sminketetoválás után, és úgy, hogy napi szinten a kezembe veszem a tetoválógépet, már csukott szemmel is gond nélkül tudok dolgozni. Hát, azért ez némi magyarázatra szorul…Amikor felmerül ez a kérdés, azt szoktam válaszolni, hogy a mai napig minden sminktetoválásomhoz úgy állok neki, mintha az első lenne. Ez alatt nem azt értem, hogy annyira izgulok, hanem ugyanazzal a körültekintéssel dolgozom, mintha nemrég kezdtem volna a szakmát.

Elsőre furcsán hangozhat, de valójában nagyon fontos (minden munkában), hogy az újdonság és egyediség varázsával tudjuk megközelíteni a feladatot. Nálam például nem létezik sablon szemöldök, szemhéj vagy száj. Nincs két egyforma arc sem. A „hozott anyag”, – ahogy nevezni szoktam -, mindig új kihívások elé állít.

Nyilván a sokadik hasonló (hasonló, de nem egyforma!) arcvonás után már könnyebben előrelátom a kialakulni készülő művet, de akkor sem veszem félvállról a megtervezést.

Úgy hiszem, hogy ezt a Vendégek is érzik, hiszen a sminktetoválást minden egyes alkalommal velük együtt készítem elő, alakítom. A tükörből figyelve ők is aktív résztvevői az előrajzolásnak és mindaddig nem kezdek el tetoválni, amíg 100%-osan nem elégedettek.

A Nők okosak, érzik, hogy biztonságban vannak vagy sem. Mert a sminktetoválás egy bizalmi kérdés. Az arcunk az egyik leglátványosabb része a testünknek, ezért csakis a tökéletességre szabad törekedni. Én legalábbis mindig azon vagyok. Mint azt már sokszor mondtam, a sminktetoválás az arc művészi, láthatatlan megszépítése. Én ebben hiszek.

Ha kíváncsi vagy, hogyan gondolkodom, hogyan dolgozom, és hogyan zajlik a sminktetoválás…Nézd meg a videómat:

0 Comments
Share

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.