Sminktetoválás

Saját sminktetoválásom története

sajat-sminktetovalasom-tortenete

Hogy szokták ezt mondani? Akasztják a hóhért? Igen, most, hogy ismét átolvastam néhány nagyon kedves visszajelzést és élménybeszámolót a Vendégeimtől, arra döbbentem rá, hogy az én sminktetoválásaimról kevesen tudnak.

Igaz, még egészen kislány voltam, de emlékszem, hogy Édesanyám minden reggel gyors, ám művészien precíz mozdulatokkal gyönyörűszép tusvonalat rajzolt magának…ez egy fajta rituálé volt, de akkoriban ennek a jelentőségét én még nem érthettem. Hozzáteszem, mindig nagy előszeretettel forgattam a női magazinokat, amiket Anyukám vásárolt, így a német Burda-ban láttam először sminktetoválást, és akkor azonnal meg is fogadtam, hogy márpedig nekem lesz ilyenem, amikor nagy leszek. Ez be is jött. Felettébb váratlanul.

1997-et írunk, és egy fantasztikus tengerparti nyaraláson vagyok éppen. Fekszem a strandon, és ámulok amikor a társaságunkban levő egyik leányzó tökéletes sminkkel csobban újra és újra a vízbe, és amikor kifekszik a napra, akkor sem olvad le a szemöldöke vagy a rúzsa. Összeszedem minden bátorságom, hogy kifaggassam a titkáról. Akkor derül ki számomra, hogy nem egy profi kozmetikai márkának, hanem a sminktetoválásának köszönheti a strandbiztos arcot.

A beszélgetésből barátság lett, és mint kiderült, ő maga sminktetováló is volt, és innen már egyenes út vezetett az én jövömhőz is. Illetve, nem teljesen zökkenőmentesen. Akármennyire is hihetetlenül hangzik, én már akkor, 16 éve is a szálazós technikával tanultam pl. szemöldököt tetoválni, és az ajaksatírozást is ugyanakkor elsajátítottam – korábban, mint, hogy az valóban divattá nőtte volna ki magát. Egyrészt szuper mesterem volt, másrészt  – divat ide vagy oda -, nekem már akkor sem tetszettek a cérnavékony, satírozott szemöldökök és a szájkontúr. A lehető legtermészetesebb hatásra törekedtem, és teszem azt ma is.

Sokszor megkérdezik a Vendégek, hogy nekem van-e tetoválásom. Igen, van ajak-és szemhéjkontúr tetoválásom, és mindkettőt imádom. Utóbbival viszont most egy picit hadilábon állok, ugyanis nem halványult el eléggé az idővel, ahogy annak kellene, ezért most lézeres kezeléssel tüntetjük el a felesleges pigmeneteket. Nemrég írtam is egy bejegyzést>> arról, hogy miért jó, hogy ma már nem évekig tartós pigmenteket gyártanak sminktetováláshoz. Ha elolvasod, megérted majd azt is, hogy én miért kell, hogy megváljak a mostani szemhéjtetoválásomtól mielőtt úja elkészülne a helyére egy új.

Száz szónak is egy a vége, én végtelenül boldog vagyok, hogy a sminktetováltak táborába tartozom, de még inkább örülök annak, hogy nap mint nap szépíthetek meg Hölgyeket ezzel a módszerrel, és adhatom meg nekik azt, amire vágynak – szépséget, nőiességet, fiatalosságot, varázst.

 

 

0 Comments
Share

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.