Sminktetoválás

Sminktetoválás várandósan?

sminktetovalas-varandosan

Múlt héten készítettem el a szemhéjtetoválását egy 4 hónapos kislány anyukájának…aki már a várandóssága utolsó hónapjaiban szeretett volna kozmetikai tetoválást, de akkor még nem vállaltam el. Ő maga is belátta, hogy jól tettük, és sokkal jobb, hogy elhalasztottuk a tetoválást, mert visszanézve, várandósan biztosan kellemetlenebbül érintette volna…

És valóban, már számtalanszor kerestek meg leendő anyukák, akik –  tudván, hogy milyen pörgős időszak várja őket a baba érkezése után – már szülés előtt szerették volna a tartós szépülést választani, hogy reggelente azt a 30 perc pluszt, amit sminktetoválással nyernek, nyugodtan tölthessék a gyermekükkel, vagy egy kis pihenéssel…Meg tudom érteni őket!

Azonban a kérdés, hogy lehet-e várandós nőket sminktetoválni, nagyon megosztja a szakmát…

Igaz, hogy tetoválás során a legfelsőbb rétegekben dolgozunk, így elvileg a betetovált anyag nem juthat a véráramba. Sőt, a pigmentek olyan engedélyekkel rendelkeznek, amelyek azt bizonyítják, hogy az egészségre veszélytelenek… Én mégis azok táborába tartozom, akik sem várandósság, sem szoptatás alatt nem javasolják a sminktetoválás elkészítését. Személy szerint még azért sem tanácsolnám, mert az esetleges fájdalom miatt apróbb görcsök előfordulhatnak, amelyek nincsenek jó hatással a babára.

Érdemes tehát egy picit várni, és visszajönni néhány hónap múlva…Hiszen az elképzelés remek, kisgyermekes Vendégeimtől tudom, hogy a kismamák mindennapjait nagyon megkönnyíti a sminktetoválás, mert minden helyzetben jól néznek ki! Olvasd el>> egy fiatal anyuka véleményét a sminktetoválásáról, amit én készítettem neki!

 

0 Comments
Share

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.