Sminktetoválás

Strandon sminkben? Ciki vagy nem?

strandon-sminkben-ciki-vagy-nem

 

Értem… Az igyekezetet, hogy mindig, minden helyzetben szépek legyünk, díjazom is. Viszont nem értek vele egyet,  mert be kell látni, hogy ebben az esetben több hátránya is van a strand-sminkelésnek.

Tudnod kell, hogy a sminkeket nem arra találták ki, hogy a strandon és erős UV sugárzás hatása alatt hordjuk. Sajnos abszolút kiszámíthatatlan, hogy a sminktermékekben lévő vegyi anyagok hogyan reagálnak a napsugárzásra, és milyen bőr- és/vagy szemgyulladást okozhatnak.

A nyilvánvaló bőrkárosító hatás mellett az is igaz, hogy az elmaszatolódott, leolvadt smink esztétikailag sem nyújt fantasztikus látványt… És nyilván nem ellenőrizhetjük 5 percenként a tükörben, hogy megvan-e még mindkét szemöldökünk…Vagy ha sellőként ugrunk ki a habokból, miközben éppen folyik le rólunk a szemhéjkontúr…hááát, az igencsak illúzióromboló tud lenni.

Elég visszagondolnom a 15 évvel ezelőtti nyaralásomra…Fogalmam sem volt arról, hogy a társaságunkban lévő lánynak sminktetoválása van, és csak ámultam, hogy mindig „rendben van az arca”, még búvárkodás után is, mint ahogy a Vendégeim is szinte kivétel nélkül megkönnyebbülve nyugtázzák, hogy nekik már nincs problémájuk a strandon.

Tévhit, hogy nyáron nem lehet sminktetoválni – a lényeg csak annyi, ha valaki már a nyaralására szeretne tartós sminket, készíttesse  el  min. 2-3 héttel a nyaralás előtt, és akkor anélkül, hogy ciki lenne full sminkben, mindig szépnek érezheti magát.

0 Comments
Share

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.