Szemöldöktetoválás

Mennyire lehet szimmetrikus a szemöldöktetoválás?

mennyire-lehet-szimmetrikus-a-szemoldoktetovalas

„Lehetetlent kérsz” – mondom néha magamban.

Te is tudod, hogy az arcnak ezer apró rezdülése van, mindenkinél egyedi. És ez így van jól.

Nem, Te már észre sem veszed, hogy nem tudod mozdulatlanul tartani az arcod és ahogy kinyitod a szemed, már is önálló életet él a szemöldököd.

Nézz tükörbe! Ellenőrizd le!

Igen, jól látod nem egyforma a kettő, nincs egyforma magasan és az egyiket jobban felhúzod.

Roxy egy fantasztikus nő, aki spartan versenyző. Nos, nem lesz gondja a szemöldökével a szélsőséges versenyhelyzetekben, hiszen szemöldöktetoválást készítettem neki. Roxy régóta rajzolgatja a szemöldökét elég gyors volt már benne, de tudjuk jól, hogy az időnk a legdrágább.

Én mindig úgy rajzolok elő, hogy a vendég ül, csukott szemmel, zavar, ha pislog valaki tervezés közben, mert pislogásnál, akár 1-2 mm-t is mozoghat a szemöldök. Rajzolás közben gyakran ellenőrzöm a formát úgy, hogy megkérem a vendéget emelje fel a fejét és nyissa ki a szemét. Így jól látom, hogy melyik szemöldök hogyan mozdul el, melyik oldalon hogyan kell „csalnom”, hogy a lehető leg szimmetrikusabb legyen. Többször állva a nagy, fali tükör előtt is, több szemszögből mindketten megnézzük és javítjuk, amíg úgy nem látjuk, hogy szép lett.

És hidd el, hogy vannak olyan esetek, amikor ráfókuszálunk valamire és be kell látnunk, hogy ez NEM, soha NEM lesz tökéletesen egyforma, hiszen maga a szemkörnyéke is annyira aszimmetrikus és kissé erősebb a mimika, hogy kiválasztjuk a legideálisabb OPTIKAILAG egyforma szemöldök tervet és azt tetoválom be.

Ez a bejegyzés nem azért született, mert Roxy vagy bárki más éppen reklamált volna, de róla jutott az eszembe, hogy milyen gyakran szembesülnek ezzel a vendégeim, hogy ők nem is gondolták, hogy ennyire aszimmetrikus az egész arcuk és nem csak a szemöldökük. Sokan elmondják, hogy milyen nehéz volt rajzolgatni, sosem sikerült egyformára. Pedig lehet, hogy csak az csapta be, ami engem is szokott, a kissé erősebb mimika. A két arc felünk sem egyforma az egyik oldal laposabb – itt jobban látszik a szemöldök -, a másik csapottabb ezért kevesebbet látunk belőle és rövidebbnek érzékeljük.

És minden másnak látszik akkor is, ha én nézek tükörbe, mint ha engem néznek. Én és Te is, ha tükörbe nézel csak egy bizonyos szögből látod magad, míg egy kívülálló a tér minden pontjából képes belátni az arcunkat, valljuk be sokszor objektívebben.

Amikor megláttam, hogy Roxy mire képes a szemöldökével, tudtam, hogy írnom kell róla. Az emberek 80%-a (de szerintem több is) képtelen megcsinálni, hogy így mozgassa mindkét oldalon a szemöldökét. A jellemző az, hogy általában az egyik oldalon felhúzzuk és ettől kialakul egy aszimmetria.

Azért írtam az elején, hogy „lehetetlent kérsz”, de ígérem, kihozzuk a szemöldöködből a legjobbat és természetesen szép lesz a mimikával együtt.  

0 Comments
Share

Berényi Zsuzsa sminktetováló

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.